augustus 14, 2022

gezond petra

Alles over gezond leven

Wat is Temazepam?

Temazepam is een benzodiazepine. Het heeft invloed op chemische stoffen in de hersenen die niet in evenwicht zijn bij mensen met slaapproblemen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van slapeloosheidssymptomen, als je bijvoorbeeld moeite hebt om te blijven slapen of in slaap te vallen. Deze medicijn kan verslavend zijn en je mag het alleen gebruiken met een recept van de dokter. Je mag het dus niet aan een ander geven of delen, vooral als de persoon een voorgeschiedenis heeft met drugsmisbruik- of verslaving.

Je kunt merkloze temazepam aanschaffen om beter te kunnen slapen, maar je kunt deze medicijn ook kopen onder de namen Normison, Resotril of Tenox. Temazepam wordt niet alleen voorgeschreven bij slapeloosheid, maar ook bij ernstige onrustigheid of angsten. De meeste mensen die naar de huisarts gaan voor een recept voor temazepam kopen, doen dit echter om slapeloosheid te bestrijden.

Hoe moet ik temazepam nemen?

Neem temazepam precies zoals het is voorgeschreven door de dokter. Volg de aanwijzingen op de label. Gebruik het niet in grote hoeveelheden of langer dan het is voorgeschreven. Vertel het ook aan je huisarts als het medicijn lijkt te stoppen met het behandelen van je symptomen. Doordat je heel snel in slaap valt is het aangeraden om dit in te nemen wanneer je je klaarmaakt voor bed. Neem het dus niet in voordat je naar het werk of naar school gaat of wanneer je autorijdt.   

Enkele bijwerkingen van temazepam

Net zoals vele medicijnen kan het gebruik van temazepam ook bepaalde bijwerkingen met zich meebrengen. Enkele van deze bijwerkingen zijn:

– Slaperigheid, sufheid en vermoeidheid

– Een verminderde coƶrdinatie

– Spierzwakte of een kracht in de spieren hebben